Minden kategória
Hírek

Hírek

Az olajbefecskendező csavaros légkompresszor három szűrőjének teljes karbantartási folyamata

Idő: 2023-08-17 Találatok: 17

Légkompresszor a kompresszorra utal, amelynek kompressziós közege levegő. Széles körben használják a mechanikus bányászatban, vegyiparban, kőolajiparban, szállításban, építőiparban, hajózásban és más iparágakban. Felhasználói a nemzetgazdaság szinte minden ágazatát lefedik, nagy mennyiségben és széles választékban. Ami a professzionális kompresszorgyártókat és professzionális ügynököket illeti, az utókarbantartási és karbantartási munkái nagyon megterhelőek, különösen meleg nyáron, mivel a nehéz karbantartási feladatok és a nagy munkaterhelés miatt nem időszerű a javítás; A felhasználóknak el kell sajátítaniuk a légkompresszor rutinszerű karbantartását a biztonságos gyártás érdekében. Ma a szerző röviden bevezeti néhány józan észt az olajbefecskendezés karbantartásában csavar légkompresszor.

Először is, karbantartás előtt

(1) Készítse elő a szükséges pótalkatrészeket a karbantartott légkompresszor modellnek megfelelően. Kommunikáljon és koordináljon a helyszíni gyártási részleggel, erősítse meg a karbantartandó egységeket, rögzítse a biztonsági táblákat és szigetelje el a figyelmeztető területet.

(2) Győződjön meg arról, hogy az egység ki van kapcsolva. Zárja el a nagynyomású kimeneti szelepet.

(3) Ellenőrizze az egység minden csővezetékének és interfészének szivárgási állapotát, és kezeljen minden rendellenességet.

(4) Engedje le a régi hűtőolajat: csatlakoztassa sorba a csőhálózat nyomásinterfészét a rendszernyomás interfészével, nyissa ki a kimeneti szelepet, engedje le a régi hűtőolajat légnyomással, és engedje le a fáradt olajat, amennyire csak lehetséges kézi kerék feje. Végül ismét zárja el a kimeneti szelepet.

(5) Ellenőrizze az orr és a főmotor állapotát. A kézikerék kézikerekének több fordulatig egyenletesen kell forognia. Pangás esetén a szíj vagy a tengelykapcsoló szükség esetén leválasztható, és úgy ítélik meg, hogy az a tengelykapcsoló vagy a főmotor hibája.

Másodszor, cserélje ki a levegőszűrési folyamatot

Nyissa ki a légszűrő hátsó fedelét, csavarja le a szűrőelemet rögzítő anyát és alátétet, vegye ki a szűrőelemet és cserélje ki egy újra. Szemrevételezés céljából távolítsa el az üres szűrőbetétet, majd öblítse ki az üres szűrőelemet sűrített levegő. Ha a szűrőelem súlyosan eltömődött, deformálódott vagy sérült, az üres szűrőelemet ki kell cserélni; A levegőszűrő fedelének portartályának tisztának kell lennie.

Gyengébb légszűrés alkalmazása piszkos olajleváláshoz és eltömődéshez vezet, és a kenőolaj gyorsan romlik. Ha a levegőszűrő elemet a szabálytalan porfúvás blokkolja, a levegő beszívása csökken, és a levegő kompressziós hatékonysága csökken. Ha a szűrőelemet nem cserélik rendszeresen, az a negatív nyomás növekedését és átszívását okozhatja, és szennyeződés kerülhet a gépbe, ami elzárja a szűrőt és az olajleválasztó magot, rontja a hűtőolajat és kopik a főmotort.

Harmadszor, Cserélje ki az olajszűrő folyamatát

(1) Távolítsa el a régi szűrőelemet és a tömítést egy szalagkulccsal.

(2) Tisztítsa meg a tömítőfelületet, tegyen egy réteg tiszta kompresszorolajat az új tömítésre, és az új olajszűrőt fel kell tölteni motorolajjal, majd be kell csavarni, hogy elkerülje a fő motor csapágyának sérülését a rövid távú olaj miatt. hiány. Húzza meg kézzel az új szűrőelemet, majd ismét használja a szalagkulcsot 1/2-3/4 fordulattal.

A rossz minőségű olajszűrő cseréjének kockázata: elégtelen áramlás, ami a légkompresszor magas hőmérsékletét és az orr égési veszteségét eredményezi. Ha az olajszűrőt nem cserélik rendszeresen, az előtti és utáni nyomáskülönbség megnő, az olajáram csökken, és a főmotor kipufogógáz-hőmérséklete nő.

Negyedszer, Cserélje ki az olaj-gáz leválasztó szűrőelemet.

(1) Engedje el a nyomást az olaj-gáz leválasztó tartályában és csővezetékében, szerelje szét az olaj-gáz leválasztó tömszelencéhez kapcsolódó összes csővezetéket és csavart, és távolítsa el az olaj-gáz leválasztó szűrőelemet a tömszelencével együtt.

(2) Ellenőrizze, hogy nincs-e rozsdapor a tartályban. Tisztítás után helyezze be az új leválasztó szűrőt a hengerbe, szerelje be a tömszelencet, hogy helyreálljon, helyezze be az olajvisszavezető csövet 3-5 mm-re a szűrő aljától, és tisztítsa meg az összes csővezetéket.

(3) Az új olajelosztó kapcsát kifejezetten a statikus elektromosság megakadályozására tervezték. Soha ne távolítsa el, mert ez nem befolyásolja a tömítést.

(4) Az új olaj beszerelése előtt a tömítést be kell vonni motorolajjal, hogy megkönnyítse a következő szétszerelést.

Ha a karbantartás során gyengébb minőségű olajat használnak, az gyenge elválasztási hatáshoz, nagy nyomáseséshez és magas olajtartalomhoz vezet a kimenetnél.

Ha az olajleválasztó magot nem cserélik ki rendszeresen, az meghibásodás előtt és után túlzott nyomáskülönbséghez vezet, és a hűtő kenőolaj a levegővel együtt bejut a csővezetékbe.

Ötödször: Cserélje ki a kenőolajat

1) Az egység új motorolajat tölt be a normál helyzetbe. Az olajelosztó beszerelése előtt az olajbetöltőnél vagy az olajelosztó alapjáról tankolhat.

(2) Ha a csavarolaj túlságosan meg van töltve, és a folyadék szintje meghaladja a felső határt, az olajleválasztó hordó kezdeti elválasztó hatása rosszabb lesz, és az olajleválasztó magon áthaladó sűrített levegő olajtartalma megnő, amely meghaladja az olajleválasztás feldolgozó kapacitását és az olajvisszavezető cső olajvisszaáramlását, így a finom elválasztás után az olajtartalom megnő. Állítsa le a gépet az olajszint magasságának ellenőrzéséhez, és győződjön meg arról, hogy az olajszint magassága a skála felső és alsó vonala között van, amikor a gép le van állítva.

(3) A csavaros motorolaj nem jó, amelyet gyenge habzás, oxidációállóság, magas hőmérsékleti ellenállás és emulgeálási ellenállás jellemez.

(4) Ha különböző márkájú motorolajokat kevernek össze, a motorolaj megromlik vagy zselés lesz, ami az olajleválasztó mag eltömődését és deformálódását okozza, és az olajos sűrített levegő közvetlenül távozik.

(5) Az olaj minőségének és kenőképességének romlása súlyosbítja a gép kopását. Az emelkedő olajhőmérséklet befolyásolja a gép működési hatékonyságát és élettartamát, és az olajszennyezés súlyos, ami a gép károsodását okozhatja.

Hat, ellenőrizze az övet

(1) Ellenőrizze a szíjtárcsa sebességváltó helyzetét, az ékszíjat és a szíjfeszítőt.

(2) Ellenőrizze, hogy a szíjtárcsa egy síkban van-e egy vonalzóval, és szükség esetén állítsa be; Szemrevételezéssel ellenőrizze az övet. Ha az ékszíj mélyen beszorul a szíjtárcsa V-hornyába, akkor súlyosan elhasználódik, vagy a szíj öregedési repedései lesznek, ezért a teljes ékszíjkészletet ki kell cserélni. Ellenőrizze az övfeszítőt, és szükség esetén állítsa a rugót normál helyzetbe.

Hét, tisztítsa meg a hűtőt

(1) A léghűtőt rendszeresen öblíteni kell. Leállított állapotban a léghűtőt felülről lefelé sűrített levegővel kell öblíteni.

(2) Ügyeljen arra, hogy ne sértse meg a sugárzó bordákat az öblítés során, és kerülje a kemény tárgyakkal, például vaskefével történő tisztítást.

Nyolc, karbantartás a rendszerindítási hibakeresés befejezéséhez

A teljes gép karbantartásának befejezése után szükséges, hogy a rezgés, a hőmérséklet, a nyomás, a motor futási árama és a vezérlés elérje a normál tartományt, és ne legyen olajszivárgás, vízszivárgás és levegőszivárgás. Ha bármilyen rendellenességet észlel a hibakeresés során, azonnal állítsa le a gépet ellenőrzés céljából, majd a probléma elhárítása után indítsa el a gépet használatra.

Foglalja össze

Összefoglalva, a légkompresszor rendszeres karbantartása nagyon fontos munka a gyár közterületein, amely kísérő szerepet tölt be a gyár biztonságos működésében. Amíg a fenti alapműveleteket elsajátítják, a sűrített levegő biztonságos, tiszta és kényelmes energiaforrássá válik.

1

Előző

Mi az a csavaros légkompresszor?

Minden termék Következő

2023-as különleges képzési értekezlet az energiatakarékossági politikáról Jinshan kerületben | Fókuszáljon az alacsony szén-dioxid-kibocsátásra, az energiatakarékos légkompresszor megragadja az ipari vállalkozások zöld fejlődését.

Forró kategóriák